Рішення проблем екології таке ж насущне, як і подолання пандемії, - ООН
22.06.2021
 | 
EMGROUP

Рішення проблем екології таке ж насущне, як і подолання пандемії, - ООН

Кліматичний саміт ООН в Глазго повинен активізувати України рухатися в сторону збільшення свого внеску в протидію глобальним кліматичним змінам в рамках Паризького угоди.
Про це заявила координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані у виступі на форумі "Україна 30. Екологія", повідомляє Укрінформ.

Вона зазначила, що руйнівні наслідки масштабних повеней на заході України показали, що кліматичні зміни безпосередньо впливають на життя простих українців. У цьому контексті Лубрані акцентувала, що вирішення екологічних проблем і перехід на поновлювані джерела енергії такі ж нагальні питання, як і подолання пандемії COVID-19.

"Проти кліматичних змін немає вакцини. Мені здається, що Паризька хартія є дуже хорошою вихідної платформою для формування Національно певного вкладу з боку України. Я сподіваюся, що завдяки досвіду, про який ми почуємо в Глазго, буде рух до того, щоб зробити більше" , - сказала Лубрані.

Координатор ООН помітила, що в цьому сенсі перед Україною стоять складні завдання, але "настав час все це робити".

"ООН має величезний досвід в сільському господарстві, перехід на поновлювані джерела енергії, і ми готові працювати ще більше, щоб допомогти українському уряду і українського народу", - запевнила Лубрані.