Як космічні технології допоможуть захистити екологію в Харківській області
17.06.2021
 | 
EMGROUP

Як космічні технології допоможуть захистити екологію в Харківській області

Область планує співпрацю з космічним агентством для спостереження за навколишнім середовищем з космосу У Харківській облраді вирішили впроваджувати нові способи охорони навколишнього середовища. Серед них - застосування космічних технологій. Про деталі нових розробок для захисту навколишнього середовища розповіли в прес-службі Харківської обласної ради. Предметне нараду керівництва облради відбулося з представниками Державного космічного агентства України, яке має в Харкові підрозділ Національного центру управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ). Під час діалогу з представниками агентства обговорили методи, за якими новітні космічні технології можуть бути застосовані для огляду і спостереження за станом екології.

У регіоні зараз реалізується програма охорони навколишнього середовища, тому обласна влада хоче залучити до співпраці представників космічного агентства. За словами віце-голови облради Альберта Кононенко, Харківська область опинилася в ситуації, коли необхідно шукати нові шляхи запобігання забруднення навколишнього середовища і порушення екологічного законодавства. Основною метою регіональної програми охорони навколишнього середовища є підвищення рівня екобезпеки.

Для довідки: Національний центр управління та випробувань космічних засобів є науково-технічним комплексом, який займається підвищенням рівня космічної діяльності в інтересах народного господарства і національної безпеки України. Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що екоактивісти самостійно займаються очищенням річки Уда, вони організують суботники, беруть з собою збиральний інвентар, гумові човни і витягають з річки пляшки і сміття.

Джерело: https://kharkov.comments.ua/news/society/medicine/7278-kak-menyaetsya-zabolevaemost-covid-19-v-harkovskoy-oblasti---snova-v-liderah-antireytinga.html

© Comments.ua