На Черкащині завдали шкоди екології на 24 млн грн
17.06.2021
 | 
EMGROUP

На Черкащині завдали шкоди екології на 24 млн грн

СПЕЦТЕМА: КАРАНТИН У КИЄВІ ТА УКРАЇНІ

ВСІ ТЕМИ

На Черкащині завдали шкоди екології на 24 млн грн

ТЕКСТ: ВАЛЕНТИНА ЧЕРВОНОЖКА,  16 червня 2021, 21:02

00

ЧИТАТИ НОВИНУ РОСІЙСЬКОЮ

379

На Черкащині завдали шкоди екології на 24 млн грн

Фото: ГСЧС

У Черкаській області місцевий житель завдав екології збитків на 24 млн грн

Місцевий житель зберігав токсичні речовини на земельній ділянці без відповідної дозвільної документації.

 

У Черкаській області місцевий житель завдав шкоди екології на суму понад 24 млн грн. Про це повідомляє СБУ в середу, 16 червня.

 

У 2020 році житель міста Городище уклав договір з комерсантами на поставку небезпечних промислових відходів виробництва для власних потреб. Він придбав понад 500 тонн картонно-паперових відходів для виготовлення пелетів. Він зберігав токсичні речовини на земельній ділянці без відповідної дозвільної документації. Звалище містилося на території колишнього заводу, а небезпечні відходи він зберігав під відкритим небом.

 

Згідно з висновком експертів, дії чоловіка призвели до тяжких наслідків із забруднення і псування земель. Судово-екологічна експертиза підтвердила суму завданих державі мільйонних збитків.

 

Чоловікові повідомили про підозру за статтею про забруднення або псування земель. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Нагадаємо, що раніше модернізацію очисних споруд України оцінили в 300 млрд євро. Модернізація очисних споруд - дорогий процес, тому в Україні планують обмежити використання продуктів, які є головними забруднювачами.