В Україні запустили проект економії Планету: Амбасадор стане співачка alyona alyona
24.06.2021
 | 
EMGROUP

В Україні запустили проект економії Планету: Амбасадор стане співачка alyona alyona

На зустрічі з артисткою можна буде отримати круті еко-подарунки, а також автографи і фото від alyona alyona.

Проект економії Планету має на меті розповісти жителям Києва, Львова, Миколаєва, Одеси і Харкова про правила сортування сміття та відповідального поводження з відходами.

Амбасадор проекту стане відома реп-виконавиця alyona alyona. Вона була присутня під час підписання меморандуму про співпрацю між METRO, Всеукраїнською асоціацією музичних подій і Програмою сприяння громадської активності "долучайтесь" (USAID / ENGAGE) і на презентації проекту в Києві біля сортувальної станції торгового центру "МЕТРО Кеш енд Кері Україна".

"МЕТРО Кеш енд Кері Україна" як частина глобальної компанії Metro AG реалізує в Україні стратегію сталого розвитку. Всі наші ініціативи спрямовані на зменшення впливу індустрії рітейлу на майбутні покоління. Сортування сміття - одна зі складових нашої еко-стратегії. Ми цей процес почали навіть раніше, ніж наші законодавці на це звернули увагу: відмова від пластику на користь еко-сумок, співпраця з фудбанком для мінімізації впливу харчових відходів і т.д ", - заявила Олеся Оленіцкая, директор з питань співпраці з органами державної влади і зв'язків з громадськістю "МЕТРО Кеш енд Кері Україна".

За три роки, поки діє проект з прийому вторсировини, в сортувальні пункти "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" клієнти привезли 1200 тонн відходів упаковки. Як розповів фінансовий директор "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" Андрій Цвих, 30% зданих відходів складають ПЕТ-пляшки, 25% - макулатура, 20% - склобій тощо.

"За три роки на наших 11 локаціях в семи містах України ми зібрали і відправили на переробку 10 тисяч кубометрів сміття - це 1200 тонн. Щоб зрозуміти цей обсяг, можна уявити, що територію нашої парковки ТЦ METRO на Позняках укрити шаром сміття в 1 метр. це вражає. Крім цього, рік тому ми встановили контейнери для збору і передачі на благодійність одягу. Уже понад 15 тонн переданих речей знайшли своїх нових власників і отримали друге життя. Від початку пандемії в 2020 році ми також приєдналися до ініціативи КМДА і встановили на території наших торгових центрів спеціальні бокси для збору використаних рукавичок і масок. На сьогодні нам вдалося зрадити безпечної утилізації вже більше 150 кг засобів індивідуального захисту ", - розповів Андрій Цвих.

У свою чергу, alyona alyona додала, що і сама намагається говорити зі своєю публікою про екологічні проблеми України. Вона висловила надію, що покоління Z вже усвідомило наслідки забруднення навколишнього середовища і пора це виправляти.

"Я не мала в історії своєї кар'єри можливості поїздити по всіх містах і провести фан-зустрічі. Зазвичай, це забирає багато часу і створює великі клопоти в організації. По-друге, коли є можливість звернутися до людей в містах, я завжди це роблю і піднімаю дві теми: соціальну і екологічну. Одна справа, коли, як в дитячому саду, виховуючи дітей, можна на пальцях показати, а інша - коли до тебе приєднуються люди, які роблять розмову змістовним, підкріплюючи його предметними речами. Я щаслива, що можу покататися містами України з екологічним автограф-туром. Наприклад, в Миколаєві у мене взагалі ще не було концертів. Люди там зі мною не знайомі. в інші міста я рада приїхати ще раз і розповісти про такою класною і потужної ініціативи. Все, щоб ми не робили тут і зараз сьогодні, це крапля в морі. Але все колись починалося з крупинки. Можливо, настав той час, коли наша країна вже готова. Покоління Z вже усвідомило, що, якщо ми щось робимо, то це має по слідства ", - сказала аlyona аlyona, додавши, що щиро вірить в Україну і українців:" Дай Бог нам усім здоров'я, щоб наші діти жили в кращому, чистому і здоровому суспільстві ", - зазначила артистка.

У Всеукраїнській асоціації музичних подій констатують чотири проблеми з екологією:

"Після спілкування з експертами ми визначили чотири екологічні проблеми. Перша - зміна клімату. Нинішні посухи є цьому прикладом. Другою проблемою є відходи. Більшість людей в державі сміття не сортують і ми хочемо це змінити. Наступна проблема - це чисте повітря. Ми багато років бачимо в Києві зміг. Наступний напрямок - це захист дикої природи і відновлення екосистем. у нас вже майже не залишилося місць, куди б не добрався в негативному сенсі людина. Ми вважаємо, що без змін законодавства та зміни поведінки людей важко змінити ситуацію ", - розповіла менеджер Всеукраїнської асоціації музичних подій Мар'яна Мокринська.

На зустрічі з артисткою можна буде отримати круті еко-подарунки, а також автографи і фото від alyona alyona. Для цього потрібно принести на сортувальну станцію 1 кг готової до переробки сміття як мінімум двох фракцій (скло, папір, пластик, метал, тетрапак).

Зустрічі будуть проходити на сортувальних станціях METRO Waste Collection Point. Мережа відкрила свій перший пункт сортування ще в 2018-му в Києві. 

Зараз же станції є в семи українських містах.

Дати та адреси автограф-туру:

23 червня - Харків: вул. Кільцевій шлях, 8, смт Мала Данилівка;
29 червня - Київ: вул. Петра Григоренка, 43;
17 липня - Львів: вул. Джорджа Вашингтона, 8-Г;
Дата буде повідомлена пізніше - Одеса: село Ліманка, Проспект Маршала Жукова, 101-M;
Дата буде повідомлена пізніше - Миколаїв: вул. Героїв України, 9-Д.