ОБ
10.12.2020
 | 
EMGROUP

ОБ'ЄДНАЮТЬ З ЛУГАНСЬКОМ: У ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ РЕФОРМУЮТЬ Держекоінспекції

Державну екологічну інспекцію в Харківській області в 2021 році об'єднають з Луганської. Про це Vgorode повідомили у Державній екологічній інспекції України.
Всього планують створити сім нових округів на базі колишніх обласних інспекцій.
"В результаті такої реструктуризації в новостворених структурах буде, зокрема, збільшено кількість екоінспекторів за рахунок оптимізації витрат", - заявив голова Державної екоінспекції Андрій Мальований.
Перший етап реформи вже проходить - об'єднують Миколаївську і Одеську області (стане Державною екологічною інспекцією Північно-Західного округу), Запорізьку та Херсонську (Державна екологічна інспекція Південного округу), Дніпропетровської та Кіровоградської (Державна екологічна інспекція Придніпровського округу).
Під час другого етапу об'єднають, крім Харківської та Луганської областей, Вінницьку та Хмельницьку, Львівську і Тернопільську, Сумську і Чернігівську.
"Створення таких міжрегіональних органів дозволить не тільки зменшити адміністративні витрати Державної екологічної інспекції, але і посилити нагляд за дотриманням екологічного законодавства", - говорять в Держекоінспекції.

Джерело