Україна хоче притягнути Росію до відповідальності за шкоду екології в окупованому Криму
14.12.2020
 | 
EMGROUP

Україна хоче притягнути Росію до відповідальності за шкоду екології в окупованому Криму

У Міністерстві охорони довкілля і природних ресурсів України створили робочу групу, яка оцінить збитки від розливу нафтопродуктів у Севастопольській бухті.

Україна буде притягувати Росію до відповідальності за шкоду екології в окупованому Криму. Про це в коментарі "Крим.Реаліям" сказав заступник міністра охорони довкілля і природних ресурсів України Михайло Хорєв.

 

Ідеться про розлив нафтопродуктів у Севастопольській бухті, який стався на початку грудня. За інформацією "Крим.Реалій", площа розливу становить 85 тис. м².

 

"Відповідальність за розливи нафти в Севастополі під час окупації покладають на країну-окупанта. Створено робочу групу, яка спільно з прокуратурою Автономної республіки Крим розробляє методики оцінки цієї шкоди. Ми хочемо прив'язати їх до воєнних злочинів і подати ці позови в міжнародні суди", – сказав Хорєв.

 

"Крим.Реалії" повідомило, що розлив нафтопродуктів стався під час розпилювання протичовнового корабля "Керч", що входив до складу Чорноморського флоту Росії. Корабель списали наприкінці 2014 року, після того як у кормових відсіках судна спалахнула пожежа.

 

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

 

Источник <https://gordonua.com/ukr/news/crimea/ukrajina-hoche-zaluchiti-rosiju-do-vidpovidalnosti-za-shkodu-ekologiji-v-okupovanomu-krimu-minekologiji-1531404.html