Велике прибирання берегів: підсумки у цифрах
09.10.2020
 | 
EMGROUP

Велике прибирання берегів: підсумки у цифрах

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України цього року до заходів з прибирання берегів долучилися понад 5 тис. учасників. Це керівництво та представники Міндовкілля, керівники центральних органів виконавчої влади, що належать до сфери управління Міндовкілля, представники місцевих органів влади, іноземні дипломати, активна громадськість, в тому числі активну участь прийняли команда ТОВ «ЕКОМЕНЕДЖМЕНТ ГРУПП», ecoquality.ua, громадська організація «Екологічні новини» разом з небайдужими Херсонцями.

В Україні найбільшою локацією прибирання була у басейні Тиси, де особисто брав участь Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. Тут майже 500 осіб назбирали понад 11 тонн сміття.

Загалом по країні було зібрано понад 10 тис. мішків сміття.

Орієнтовна вага зібраного складає понад 90 тонн!

Для порівняння:

2018 рік – зібрали майже 32 тонни

2019 рік – понад 35 тонн

2020 рік – понад 90 тонн.

В основному це: одноразовий посуд та склотара з під алкоголю, поліетиленові пакети, вживаний одяг, автомобільні шини, величезна кількість недопалків та інше.

Цього року додалась певна кількість відходів із засобів індивідуального захисту та предметів догляду за хворими, а саме: захисні маски, гумові рукавички, одноразові паперові хустинки, пляшечки від антисептиків.

Нагадаємо, що є роз’яснення як діяти при виявленні стихійних звалищ із безхазяйними медичними відходами, з яким можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/cfVjdiQ