Запоріжжя: Від екологічного форуму чекають законотворчу ініціативу
03.08.2021
 | 
EMGROUP

Запоріжжя: Від екологічного форуму чекають законотворчу ініціативу

Проведення в обласному центрі вже п'ятого масштабного міжнародного «Еко Форуму» анонсували на 14-16 вересня в Запоріжжі.

У міськраді заявляють про традиційні спеціалізовані виставки, презентації, тематичні круглі столи і панельні дискусії. Нововведеннями стануть конкурс проектів ландшафтного дизайну, збільшення кількості експертних гостей і залучення нових партнерів.

Зазначимо, що в минулому році на заході виступили понад вісімдесят спікерів, працювали шістдесят спеціалізованих виставок. Його відвідали понад дві тисячі осіб, зокрема з Канади, США та Німеччини.

Головна тема цьогорічного форуму - Європейський зелений курс через локальні ініціативи. На думку організаторів, нині це тема номер один у всіх європейських країнах. Впровадження зеленого виробництва, використання зеленої енергетики, залучення екоінвестицій - всі ці теми будуть презентовані та обговорені.

"Ми залишили і всі наші популярні традиційні напрями: захист атмосферного повітря, управління побутовими та промисловими відходами тощо. Запрошуємо до участі депутатів Верховної Ради України та представників профільних міністерств, щоб надати форуму і якусь законотворчу функцію", - розповів начальник управління з питань екологічної безпеки міськради Гліб Золотарьов.

Протягом трьох днів заплановано обговорення основної теми форуму, робота секцій "Локальні ініціативи в рамках Європейського зеленого курсу" і "Європейський зелений курс - можливості для розвитку українського бізнесу", засідання комітету з питань природокористування та охорони навколишнього середовища при Торгово-промисловій палаті України. Також працюватимуть секції "Енергоефективність, відновлювальна енергетика", "Управління водними ресурсами: якість води, очищення стічних вод", "Управління промисловими і побутовими відходами", "Захист атмосферного повітря", відбудеться Всеукраїнський студентський професійний творчий конкурс проектів з екологічного менеджменту. А також очікуються конкурс проектів ландшафтного дизайну, робота секцій громадських організацій.

Як розповів віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк, паралельно проводитиметься виставка екологічних рішень, технологій, ініціатив.

"Плануємо зібрати понад вісімдесят учасників експозицій. Також продовжуємо кампанію із залучення спікерів - 15 відомих експертів в галузі екології вже підтвердили свою участь", - наголосив він.

Організатори сподіваються на позитивну епідеміологічну ситуацію, яка дасть можливість провести захід в офлайн-форматі.

Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.