У плані екології Україна давно і доволі значно відстала від Європи: думка експерта
23.07.2021
 | 
EMGROUP

У плані екології Україна давно і доволі значно відстала від Європи: думка експерта

У програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований назвав 4 екологічні проблеми України.

Гість програми торкається теми екології України і коментує її сьогоднішні проблеми. Передусім він зазначає, що в цьому плані держава значно відстала від Європи, а наявні проблеми в один момент можуть призвести до незворотних наслідків.

За словами експерта, природоохоронне законодавство України перебуває під контролем економічної інспекції у сферах захисту атмосферного повітря, води та зелених насаджень, включно із лісами, біоресурсами, тваринним і водним світом, а також захисту у плані відходів. «Потрібно говорити про ресурси, про проблеми в кожній галузі окремо», - підкреслює Мальований.

Найбільшою проблемою української екології експерт називає відсутність переробки промислових і побутових відходів: практично всі вони захороняються. «Друга проблема на сьогоднішній день — ми можемо говорити про забруднення атмосферного повітря», - повідомляє він. Аби не бути голослівним, Мальований наводить дані за це півріччя: держава і природа отримали збитків на суму 200 мільйонів гривень – ці цифри є результатом перевірок тих промислових підприємств, чия робота забруднює атмосферне повітря.

«Проблема номер три і чотири поруч — це лісові ресурси і збиток, який наноситься незаконним обігом, і незаконною вирубкою, вирізкою лісів», - зазначає гість програми. Він додає, що не обійшлося без проблем і у сфері водних ресурсів: збитки становлять 130 мільйонів гривень.

Посилання на інтерв'ю: https://youtu.be/Iy2FotTXTyI