Посол Великобританії і міністр екології України обговорили розвиток "зеленої" економіки
06.05.2021
 | 
EMGROUP

Посол Великобританії і міністр екології України обговорили розвиток "зеленої" економіки

Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс і міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський в ході зустрічі обговорили плани уряду України з розвитку "зеленої" економіки і цінність британського досвіду в цій галузі.

"Нещодавно посол Великобританії Мелінда Сіммонс провела зустріч з міністром охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Романом Абрамовського. Вони обговорили: відданість України справі боротьби зі зміною клімату, зокрема за допомогою другої редакції національно певних внесків відповідно до Паризької угоди; важливість міждержавного підходу в питаннях збереження клімату; плани уряду України з розвитку "зеленої" економіки і цінність британського досвіду в цій галузі ", - повідомляє прес-служба посольства Великобританії в Facebook.

Також посол і міністр обговорили підготовку і очікування від конференції ООН зі зміни клімату (COP26)

"Згідно з Паризьким угодою, кожна країна-учасник повинна робити послідовні національно певні внески, тобто впроваджувати внутрішні заходи для пом'якшення змін клімату для досягнення цілей угоди. Україна як одна з перших країн, які поставили підпис під цією угодою, грає важливу роль в цьому процесі" , - підкреслили в посольстві.