В Україні виготовили першу партію екологічного скотчу
08.02.2021
 | 
EMGROUP

В Україні виготовили першу партію екологічного скотчу

На Харківщині виготовили першу в Україні партію екологічного скотча. Ідею місцевого видавництва "Ранок" втілила в реальність Зміївська паперова фабрика.

Як виникла така ідея

Подробиці про це розповів Віктор Круглов, директор видавництва "Ранок". За його словами, підприємство друкує книги саме на папері, яку виробляє Зміївська фабрика.

Понад 100 тисяч посилок щорічно доводиться упаковувати за допомогою скотча. Однак таке упаковки переробити неможливо, адже скотч прилипає до обгортці.

Згадалося, як колись все заклеювали на зиму вікна паперовими стрічками, що намазали крохмалем. Подумали, можна таке зробити промисловим методом,

- зазначив Круглов.

"Ось інженери і хіміки трохи" поворожили "з синтезованим крохмалем", - пояснив директор видавництва "Ранок".

Jсобливості вироби

Варто зауважити, що у використанні такого екологічного скотча все ж певні нюанси. Перед тим, як наклеювати стрічку, потрібно обов'язково змочити її водою.

Але розробники вже створюють обладнання, яке допоможе швидко зволожувати стрічку, щоб швидко пакувати посилки. Перше такий пристрій вже представили.

Перші в Україні

Круглов зазначив, що їх розробка є першим в Україні. Зараз це - експериментальна партія. Однак екоскотч намір виробляти і в промисловому масштабі, це знизить його ціну.

Зараз ціна одиниці практично вдвічі вище звичайної клейкої стрічки, але випуск великими партіями буде дешевше,

- пояснив директор видавництва.

Крім цього, він також зазначив, що вже чимало компаній зацікавилися екологічним скотчем і хотіли б використовувати його у своїй роботі.

Джерело