ДобаГрупа "Ефективні інвестиції" інвестує до 170 млн грн у створення нового виробництва екоупаковкі у Львівській областівить статью
13.01.2021
 | 
EMGROUP

ДобаГрупа "Ефективні інвестиції" інвестує до 170 млн грн у створення нового виробництва екоупаковкі у Львівській областівить статью

ТОВ "Сем ЕКОПАК" (смт Томаківка Дніпропетровської обл.), Що входить до складу групи "Ефективні інвестиції", має намір інвестувати близько 170 млн грн у створення нового виробництва екологічної картонної упаковки Sem Ecopack в Самборі (Львівська обл.) Потужністю 150 млн од. пакувальної продукції в рік.
"Нове виробництво з'явиться на місці колишнього хлібокомбінату. ТОВ" Сем ЕКОПАК "придбала нерухоме майно комбінату у АТ" Концерн Хлібпром ", - повідомили агентству" Інтерфакс-Україна "в прес-службі групи" Ефективні інвестиції ".
Самбірський хлібокомбінат був закритий в 2018 році за рішенням концерну "Хлібпром" (пов'язаного з засновником OKKO Group Віталієм Антоновим - ІФ).
Як відзначили в прес-службі групи, на першому етапі "Сем ЕКОПАК" планує інвестувати близько 70 млн грн у відновлення роботи існуючого виробничого комплексу і понад 100 млн грн - на наступних етапах. Нове виробництво в Самборі планується ввести в експлуатацію на початку 2022 року.
"Сподіваюся, за рік Facebook нагадає мені ці руїни, і я вам покажу тут вже працює виробництво! Вдохновляющая історія, коли з руїн можна побудувати підприємство європейського рівня з експортом продукції в Європу", - написав глава наглядової ради групи Ігор Ліскі на своїй сторінці в Facebook , супроводивши пост фотографіями приміщень колишнього хлібокомбінату в Самборі.
За інформацією прес-служби, в даний час ТОВ "Сем ЕКОПАК", створене в 2014 році, розвиває два напрямки: виробництво екологічної упаковки та машинобудування, при цьому машинобудівне напрямок використовує понад 80% українських елементів.
"Продуктова лінійка львівського підприємства буде абсолютно нової, оскільки" Сем ЕКОПАК "створює інноваційні рішення: на сьогодні створено кілька десятків нових видів упаковки з екологічно чистого матеріалу - пульперкартона, особливість якого в тому, що після доопрацювання з нього можна створити будь-яку форму необхідної жорсткості" , - відзначили в прес-службі.
При цьому в компанії підкреслили, що саме такий матеріал здатний замінити практично всю пластикову упаковку.
"Компанія є експортоорієнтованої, але внутрішній ринок нас також цікавить, оскільки ми надаємо можливість українським виробникам продавати товар в якісній упаковці за кордоном", - відзначили в прес-службі.
За даними держреєстру, "ТОВ Сем ЕКОПАК Львів" в Самборі зареєстровано 16 грудня 2020 року, 100% в ньому належить ТОВ "Сем ЕКОПАК", кінцевим бенефіціаром виступає Ігор Ліскі.
ТОВ "Сем ЕКОПАК" в даний час випускає упаковку (литу тару) для різних видів фруктів (динь, яблук, ківі), для ягід, упаковку для пляшок, інші види упаковок. У 2019 виручка компанії склала 96,6 млн грн, чистий прибуток - 13,6 млн грн.
Група компаній "Ефективні інвестиції" заснована в 2007 році, займається реалізацією бізнес-проектів в Україні.
Група діє в різних сферах економіки: сільському господарстві, целюлозної промисловості, будівництві, газової промисловості, енергетиці, креативної індустрії, машинобудуванні та вугільної промисловості.
Виробничі потужності групи розташовані в п'яти областях України з центром управління в Києві.

Джерело