На Київщині звалища забруднили 900 гектарів земель
05.07.2021
 | 
EMGROUP

На Київщині звалища забруднили 900 гектарів земель

Навколишньому середовищу завдано збитків майже в 50 млн гривень.

На території Київської області виявили 80 несанкціонованих звалищ загальною площею понад 900 гектарів, що дорівнює площі 130 озер Синевир. Про це повідомили в Держекоінспекції України.

Відзначається, що навколишнє середовище завдано збитків майже в 50 млн гривень.

"Під час перевірок було виявлено ряд екологічних порушень, в тому числі поховання відходів на звалищах без відповідних проектів та дозвільних документів. Крім того, ДЕІ направила позовну заяву до суду про бездіяльність Баришівського селищної ради Київської області в сфері поводження з відходами та зняття з вимогою вжити заходів щодо усунення несанкціонованих звалищ ".

Головному інженеру одного з комунальних підприємств Дрогобицької міської ради повідомили про підозру в забрудненні земель. Орієнтовний збиток від його дій перевищив 3 млн грн.

Читайте також: Дніпро на межі екологічної катастрофи - аудитори
В Україні планують затвердити Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки. Станом на сьогоднішній день поводження з відходами в Україні дуже хаотичне і не відповідає європейським нормам. Україна - найбрудніша країна в Європі і одна з найбрудніших в світі. Понад 25 тис. Нелегальних сміттєзвалищ. Відсутність переробки та сортування. 95% побутових відходів надходять на полігон і захоронюються там. Збитки від забруднення грунтів через засмічення території тільки за 2019 рік склали понад мільярд гривень. І це тільки офіційні дані, розраховані за старими радянськими методиками. Насправді збитки значно більше. Штрафи за засмічення не оновлювалися з 1990-х років. Тому міжнародні інвестори не бачать сенсу будувати в Україні сучасні сміттєпереробні заводи.