Як промисловість в Україні впливає на екологію
09.06.2021
 | 
EMGROUP

Як промисловість в Україні впливає на екологію

Міністр охорони навколишнього середовища розповів про світові тенденції і амбітних планах української влади в сфері екології

Глобальні зміни клімату можуть посісти перше місце серед проблем людства, зсунувши військові конфлікти, брак питної води і їжі. Про це під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський, передає кореспондент "Коментарів".

Світові тенденції вимагають від сучасної промисловості переходу до "чистим" технологіям виробництва, підкреслив міністр захисту навколишнього середовища. На його думку, треба припинити дискусії і об'єднатися в боротьбі з глобальними змінами клімату, зокрема - в Україні.

"Аграрний сектор виробляє чимало викидів. Це майже 24% від загальних викидів. Але це не тільки про якісь загрози та обмеження, це і можливості для аграрного сектора - ефективне ведення аграрного виробництва", - зазначив Абрамовський. За його словами, з кліматичними змінами можна легко впоратися.

"Потрібно просто не генерувати викиди від виробництва електроенергії і все електрифікувати. Все - проблема буде вирішена, але яку складну цей шлях. Україна одна з перших приєдналася і дуже швидко ратифікувала Паризька хартія, почала виконувати його. Але перший національний значний внесок був не надто амбіційним ", - розповів міністр захисту навколишнього середовища України.

Україна працює над другим внеском після підписання Паризької угоди, анонсував чиновник. Він зазначив, що "колір" інвестицій в майбутньому буде "зеленим" і буде дуже важко розвивати виробництво без сучасних екологічних технологій.

"У 2018 році у нас рівень викидів був 39% від рівня 1990 року. В минулому році це вже було трохи більше 37%. Ми беремо на себе завдання з виконання мети до 2030 року - 35%", - пояснив Абрамовський.

Нагадаємо, під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" президент Володимир Зеленський розповів про плани щодо поліпшення екологічної ситуації в країні і анонсував великі екоподатку для промислових підприємств.