В Україні розгортається потужна імітація екологічної відповідальності
15.03.2021
 | 
EMGROUP

В Україні розгортається потужна імітація екологічної відповідальності

В Українській асоціації екологів заявили, що у країні розгортається потужна імітація екологічної відповідальності, яка несе негатив не тільки для довкілля, а й для громадян та розвитку промисловості.

Як наголосила президентка Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок у інтерв'ю "5 каналу", у сфері охорони довкілля маніпулюють представники державних органів влади, бізнесу та суспільства (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця).

"До чого це призводить? Що в рамках великої кількості екологічних проблем ми: а) втрачаємо час і б) підриваємо довіру і втрачаємо шанс загалом щось вирішити. Тому це питання дуже турбує професійну спільноту і мало би турбувати всіх мешканців України, бо за цим усім стоїть ризик для життя та здоровя кожного з нас", – наголосила вона.

https://youtu.be/kxNqNqVqDi0

Циганок підкреслила: збереження навколишньої природи і чистоти повітря – це питання спільної відповідальності влади, громадськості й бізнесу, а не лише промисловців. За її словами, особливо часто темою екології маніпулюють так звані активісти, влаштовуючи акції та пікети. За ними, за її словами, "тонуть" достойні ініціативи.

"Ми розуміємо що за цим не стоїть жодного досвіду, жодних практиків, які знають рішення. А це виключно акції з демонстраціями. Тому питання: що насправді домагаються такі активісти? Як вони планують вирішувати ту чи іншу проблему? Чи це створюється виключно інформаційна хвиля, яка дискредитує й інші дії, й інших представників гарних громадських об’єднань?", – зазначила Циганок.

Вона додала, що для того, аби екологічна тема перестала бути популістичною, кожен українець має усвідомити ризики для життя та здоров'я від зробленого чи сказаного.