Зеленський про екологію: У нас немає запасний України
18.03.2021
 | 
EMGROUP

Зеленський про екологію: У нас немає запасний України

Президент закликав відповідальні відомтсва посилити боротьбу з погіршенням екологічної ситуації в країні.
Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до відомствам, знаміющімся питаннями дотримання законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища, закликавши їх посилити боротьби з правопорушеннями. Про це повідомляє Офіс президента в середу, 17 березня.

Президент зазначив аткуальность погіршення якості повітря, питної води, продуктів, що впливає на тривалість життя, захворюваність, і це питання турбує весь світ.

Зеленський зазначив, що населення України і світу все більше відчуває наслідки зміни клімату і зростання техногенного навантаження на навколишнє середовище - процеси нераціонального використання природних ресурсів, деградації лісів, водних басейнів, сільськогосподарських угідь, а також неефективність системи поводження з побутовими та промисловими відходами набули масштабного характеру .

Президент нагадав про екологічне лихо від незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів.

"Масштаби і суспільна небезпека екологічної злочинності вимагають від правоохоронних та інших державних органів роботи на 200 відсотків своїх можливостей. Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони навколишнього середовища має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики", - підкреслив Зеленський.

Він нагадав про свої слова на Генеральній Асамблеї ООН про те, що світ не має запасний планети.

"Сьогодні можу сказати вам: у нас немає запасний України. Вона повинна бути квітучою, мальовничій, з прекрасними лісами, чистими морями, ріками, озерами і чистим повітрям, яким на повні груди будуть дихати наступні покоління українців. А всі, хто заважає цьому - від злочинців до державних службовців, які прикривають, повинні споглядати чисте українське небо через грати ", - резюмував Зеленський.

Відзначимо, згідно зі світовим рейтингом, за 2020 рік в Україні погіршилася якість повітря - за рівнем забруднення Україна опинилася на 43 місці, тоді як роком раніше була на 60.